Skeiv Ungdom

Homofili er et utrolig tungt tema for mange i ungdomstiden. Mange føler at de ikke har noen de kan snakke med om det, at de må skjule hvem de er eller at de rett og slett har mange spørsmål rundt temaet. Derfor tenkte vi hos Utekontankten-Trondheim at vi skulle legge ut informasjon om nettopp dette temaet fremover. Dette er et utrolig stort tema som påvirker mange, og vi synes det er utrolig viktig at det ikkelenger skal bli et tabubelagt tema for ungdommer.

images

Skeiv ungdom

Ofte vil man i løpet av livet bli satt inn i ulike kategorier. Det kan være så enkelt som mann og kvinne, blond eller brunette, høy eller lav, rik eller fattig og videre går det. Det er vi mennesker selv som har skapt alle disse kategoriene, noe som ble skapt for at vi selv kan orientere oss rundt i verden. Kategoriene gjør nemlig at vi forstår og godtar ting rundt oss mye bedre og at det blir mer forståelig.

Når en person ikke vet hvilken kategori en passer best inn i, kan det fort oppstå problemer, usikkerhet eller vonde tanker om seg selv. Det finnes heldigvis mange ulike organisasjoner rundt i landet, både gjennom skolen, gjennom Internett eller andre steder. Dette er steder hvor en kan komme i snakk med andre som går gjennom det samme som deg selv, spørre spørsmål og føle seg velkommen i et trygt miljø.

Å stå frem

Det er utrolig vanskelig å komme frem som skeiv i ungdomstiden. Det vil være mange ulike tanker som pågår i hodet, tanker om hva folk vil si, hvordan familien vil reagere, om en blir utstøtt fra vennegjengen eller andre ting.

Da kan det være en lettelse å ha et sted en kan gå til for mer informasjon og en person som man kan snakke med. Her i Norge er ungdommer så heldige at det finnes flere ulike organisasjoner en kan komme i kontakt med. SkeivUngdom, Ung.no og mange flere mindre grupper.

This entry was posted on Saturday, August 29th, 2015 at 12:17 am and is filed under Prosjekter & Ideer. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply