Trondheim Calling kommer!

trondheim calling

Vi nærmer oss slutten av januar og derfor kan vi endelig begynne å se frem til et arrangement i Trondheim som virkelig er noe å glede seg til. Det er nemlig Trondheim Calling som har blitt til Norges aller største nasjonale musikkonferanse og “showcasefestival” som de selv beskriver seg selv. Noe av det som gjør Trondheim Calling til en unik og populær event er det at det nettopp består av to ulike deler. Den ene delen er en musikkfestival mens den andre er en musikkonferanse, deres mål er sammen å feire norsk musikk og samtdig få vist frem artister som er lovende.

Konferansen

Under konferansen vil det være en rekke ulike mennesker, firmaer og interesserte som vil samles. Det er mye som skjer og vi tenkte dermed å gi et lite innblikk i hva en har å se frem til. Den 3. februar vil mennesker kunne samles hos Polar Artist og Riot Factory sitt kontor i Fjordgata 1 kl. 17.00. De åpner nemlig sine dører slik at besøkende kan komme inn å bli kjent, ta seg noen øl og selvfølgelig høre på fantastisk musikk sammen. Samtidig som dette skjer vil det også være konserter fra artister som Hilma Nikolaisen, Woodland og Panda Panda.

Dagen etter fortsetter moroa med Samsaya i Festivalbaren kl. 18.00. Denne delen av konferansen har blitt kalt for Feminalen Vorspiel og Q&A med Samsaya. Feminalen er en festival som arrangeres årlig hvor det er kvinner i musikkbransjen som er i fokus. Samsaya er en artist hele Norge er godt kjent med og idag driver hun sitt eget plateselskap samtidig som hun fortsetter som artist. Hun har nettopp kommet tilbake fra en turne i USA med Lily Allen og er tilbake i Trondheim for å snakke om musikk, liv og død.

Festivalen

Dette første tipset vårt til festivalen er riktignok ikke kun om musikk, men likevel en stor og ikke minst viktig del av Trondheim Calling. Det blir nemlig bygd en festivallandsby og denne skal være i Olavshallen. Olavshallen er som mange allerede vet et kulturhus, noe som selvsagt bør utnyttes og disse lokalene kan romme helt opptil 1 200 mennesker. I denne festivallandsbyen vil aktører som Lille Bror med Craft Beer og Bror burger være på plass, Jacobsen & Blank med cocktails og kaffe og Crispin Glover Records med en platebutikk. Det vil men andre ord bli en fullkommen landsby med alt en behøver.

De som hører på P3 vil nok kjenne igjen vårt neste tips, for Ruben vil være på plass på Trondhem Calling med en festsending fra Moskus. Dette skjer den 1. februar mellom kl. 18.00 og 22.00 og det hele sendes selvsagt direkte på NRK P3. Denne dagen vil det være fylt med livemusikk fra både Wonder The Boy, Pom Poko, Maria Sahba og Kjartan Lauritzen.

En annen morsom del av festivalen er TONO Sessions som sendes live rett i festivalbaren. Dette skjer torsdag og fredag under festivalen mellom kl. 20.00 og 21.00. Det vil både være intervjuer med artister som Ivan Ave og Trond Wiger samt journalist Jonas Skybakmoen. Det vil med andre ord være noe moro som skjer hvert eneste øyeblikk!

This entry was posted on Saturday, January 21st, 2017 at 10:50 am and is filed under Fritid Trondheim, Nyheter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.