Bli med på Redd Barna Uka!

redd barna trondheim

Redd Barna har kanskje blitt til en av de mest kjente organisasjonene her i landet, noe som kommer av at de jobber på flere ulike nivåer og har vært tilstede siden 1946. Siden den gangen har de samlet inn milliarder av kroner, blant annet gjennom den velkjente NRK TV-aksjonen som de hadde for første gang i 1978. I 1995 var det klart for at Redd Barna Ungdom startet opp sin aller første gruppe og om bare noen få dager er det igjen klart for Redd Barna Uka. Vi håper selvfølgelig at så mange som mulig vil være med på dette arrangementet, en uke som er arrangert av Redd Barnas flotte frivillige.

Redd Barna Uka denne måneden

Den 11. mars vil det være klart for Redd Barna Uka som vil pågå helt til den 19. mars. Iløpet av denne perioden vil det være en rekke ulike arrangementer og aktiviteter som arrangeres av Redd Barnas frivillige, helt fra nord til sør. Over hele landet vil Redd Barnas frivillige invitere alle interesserte til å være med på filmvisninger, utstillinger, temamøter og internasjonal lunsj. I tillegg til dette er det selvfølgelig aktiviteter for barn, et skirenn i gågata samt en fotballcup som vil være sammen med barn på mottak.

Dette er allerede de tredje året hvor Redd Barna arrangerer denne Redd Barna uka hvor både frivillige og medlemmer får muligheten til å gi det lille ekstra for barna. Samtidig vil dette arrangementet være med på å synliggjøre rettighetene til barna hvor de bor. Hvert år har Redd Barna valgt ut noe som de ønsker å fokusere ekstra på og i år vil Redd Barna uka ha spesiell stor fokus på rettighetene til barn på flukt, et tema som er veldig aktuelt for tiden. Dette fokuset vil hjelpe mennesker å forstå hva barna på flukt trenger og hva det egentlig vil si å være på flukt som barn. De ønsker å sette fokus på at dette først og fremst er barn som har rett til beskyttelse og omsorg på nøyaktig samme måte som alle andre barn i landet.

Dette skjer i Redd Barna uka

Da vi bor i et langstrakt land har Redd Barna uka blitt delt opp de ulike regionene øst, vest, nord, sør og midt. Her i Trondheim vil det være noe som pågår gjennom hele Redd Barna uka mens noen ting vil være dags-aktiviteter.

Her i Trondheim vil det hele starte den 11. mars hvor utstillingen “Ingen barn skal dø i Middelhavet” åpnes i Verftsgata 4. Under denne utstillingen vil kjente illustratører, fotografer og kunstnere vise frem sine bidrag. Videre fortsetter uken den 14. mars hvor det vil arrangeres et temamøte hvor Psykologistudenter uten grenser vil fortelle om møtet sitt med barn på den greske øya Lesvos. Dette arrangeres også i Verftsgata 4 mellom kl. 18.00 og 20.00. Uka fortsetter den 15. mars hvor det vil være en visning av dokumentaren “69 Minutter og 86 Dager”. Dette er en dokumentar som handler om Lean som er en 3 år gammel jente og familien hennes som flukter fra elendighet og krig. Dokumentaren vises på Nova kino kl. 18.00 og det vil være gratis inngang.

Under hele Redd Barna uka vil i tillegg Rockheim lyse opp taket sitt med illustrasjonene “På lag med alle barn“. Plakater og utsillinger av “På lag med alle barn” vil henges oppp i både Levanger, Molde og Trondheim.

Dersom du kunne tenke deg å være med på laget sammen med Redd Barna er det utrolig mange måter du kan være med på, du behøver bare å være engasjert for barns rettigheter! Du kan velge om du blir med i en lokal Redd Barna gruppe og engasjere deg i nærmiljøet, være frivillig i møter med barn eller du kan være aktiv gjennom sosiale medier og nettet.

This entry was posted on Tuesday, March 7th, 2017 at 12:26 pm and is filed under Fritid Trondheim, Nyheter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.