Hyperion – Forbundet for Fantastiske Fritidsinteresser

Logo hyperion norge
Hyperion – Norsk Forbund for Fantastiske Fritidsinteresser (N4F) er en organisasjom som har et uttalt formål å fremme de fantastiske fritidsinteressene, som for eksempel video-, brett-, og rollespill, fabelprosa, laiv og datakultur. De er en partipolitisk og religiøst uavhengig interesseorganisasjon, som er basert på et frivillig og ikke-kommersielt grunnlag. Med sine 5 regionslag, 130 aktive medlemsforeninger og 20 000 medlemmer på landsbasis, er det klart at de har fylt et hull i norske barne- og ungdomsorganisasjoner ved å knytte til seg barn og unge som kanskje ikke passer helt inn i de andre tilgjengelige organisasjoner.hypercamp brygge sommer

Hyperions motto er Per imaginationem in futurum (Gjennom fantasien inn i framtiden).

Hva er fantastiske fritidsinteresser?

Hyperion har selv definert de fantastiske fritidsinteressene i sine vedtekter:
§1-3
De fantastiske fritidsinteressene omfatter følgende:
Fantastiske former for spill og lek, representert ved blant annet videospill, brettspill, kortspill og miniatyrspill. Datakultur, representert ved blant annet datatreff, demoscenen og annen bruk av data for kreativ utfoldelse. Samarbeidsbasert historiefortelling, representert ved blant annet rollespill, levende rollespill og historisk gjenskapning. Organisert fellesskap rundt fantastiske kulturuttrykk, representert ved genre som science fiction, horror og fantasy, i blant annet tegneserier, bøker, animasjon, film og TVserier.  

Hyperions formål er å skape en framtid der fantasi, kreativitet, spill og historiefortelling har en sentral plass i kulturliv og samfunn. Dette gjør de ved å være en landsomfattende organisasjon for barn og ungdom som engasjerer seg i de fantastiske fritidsinteressene. De samarbeider tett med sine søsterorganisasjoner i Sverige og Danmark, og som paraplyorganisasjon jobber Hyperion for bedre rammevilkår for medlemsforeningene sine og å være et støtteapparat for dem i møte med lokale myndigheter. De har sitt årlige landsmøte, Landstinget, som er organisasjonens øverste organ.

Aktiviteter

Hyperion har siden 2009 arrangert sommerleire med navnet Hypercamp og i år samles de på Hudøy fra 24-28 juli. Blant annet har de i år kurs i laiv, kostyme, rollespill, spesialeffektsminke, esport og i tillegg vil deltakerne lære seg om det å drive forening og organisasjon. I en hel uke kan de fantastiske fritidsinteressene dyrkes av barn og unge på en idyllisk feriekoloni i Oslofjorden. I tillegg har de gjennom sitt “Heltinneprosjektet” sin egen lederskolering og nettverk for jenter som organiserer innenfor de fantastiske fritidsinteressene.

hypercamp banner 2017

This entry was posted on Tuesday, May 9th, 2017 at 3:58 pm and is filed under Kurs & Aktiviteter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.