Hold varmen med Capoeira og Jiu Jitsu i vinter!

capoeira trondheim

I høst- og vintermørket kan vi ofte bli sittende inne under et teppe og vente på at varmere tider skal komme tilbake. Mange ungdommer har også en tendens til å bli latere på vintertiden og unngå fysisk aktivitet, da det er enklere å bli innendørs for å unngå å gå ut i kulden. Det som derimot har blitt bevist gang etter gang er det at fysisk aktivitet ikke bare varmer opp kroppen, det frigir hormoner i kroppen som sørger for et smil om munnen og mer energi.

For mange kan det virke umotiverende å gå inn på et treningssenter hvor en skal teste ut maskiner helt alene blant andre mennesker som ser ut om de ikke har vært noen andre steder på flere måneder. Da kan det være mer interessant å dra på et kurs hvor en vil bli opplært fra begynnelse til slutt, å ha en lærer som vil følge utviklingen din og være i en klasse med andre som er på samme nivå. Da kan vi foreslå to spennende kampsport som er tilgjengelig i Trondheim, nemlig Capoeira og Jiu Jitsu.

Varm opp i vinter med kampsport!

I Trondheim finnes det to ulike avdelinger innen Capoeira, en som heter Grupo Unaião na Capoeira Trondheim og en som heter NTNUI Capoeira. Dette er to grupper som samarbeider og er begge under GUC, som har enda flere avdelinger rundt om i byer i Norge. Det finnes en rekke ulike stilarter innen Capoeira og dette er en kampsport som er under stadig utvikling.

jiu jitsu trondheim

I Trondheim har det pågått separate barnetreninger helt siden høsten i 2009 men dette har senere blitt justert til aldersgruppen 12-14 år og er nå ungdomspartiet deres. Sammen med denne gruppen har en muligheten til å trene hver torsdag hvor hver treningsomgang vil ta en time, mellom kl.19.30 og 20.30. I tillegg til dette har videregående mulighet til å trene sammen med resten av gruppen onsdager mellom kl.19.00 og 21.00 etter avtale med sine trenere.

Akkurat nå er de i gang med høstsemesteret som startet opp i august/september og vil pågå til desember, deretter vil det nye semesteret starte opp igjen i januar og avsluttes mai/juni. Trondheim avdelingen kan også tilby både workshops og kursing for alle sine medlemmer, noe en kan få mer informasjon om ved å kontakte GUC Trondheim. Trenerne i Trondheim har lang erfaring bak seg fra Capoeira og kan tilby mye informasjon innen sporten.

Hva med litt Jiu Jitsu?

jiu jitsu ungdom trondheim.jpg2

Kanskje det er det populære sporten Jiu Jitsu som frister mer? Team Trondheim Brazilian Jiu Jitsu ble startet opp i 2002 av en gruppe som hadde bakgrunn fra den tradisjonsrike Ju Jitsu. Siden den gangen har klubben fortsatte å utvikle seg og nivået har uten tvil vokst, idag har Trondheim BJJ derfor blitt til ett av landets aller største klubber innen Brazilian Jiu Jitsu. I klubben vil man finne utøvere som har kommet på alle ulike nivåer, fra hvitt belte og opp til sort belte.

Dette er en uformell klubb hvor alle skal følge seg velkomne i deres gode treningsmiljø. Deres fokus er at alle medlemmer til enhver tid skal ha muligheten til å utvikle sine ferdigheter gjennom den beste mulige opplæringen. Det er selvsagt konkurranse innen treningen, men før konkurransen finner sted vil utøvere alltid hjelpe hverandre til å utvikle seg og bli bedre.

 

Brazilian Jiu Jitsu er en kampsport som vil sørge for at du blir smidig, får økt bevegelighet, får bedre kondisjon, koordinasjon og balanse. Samtidig vil det forbedre timingen og selvfølge bygge styrke i hele kroppen. Team Trondheim BJJ kan tilby trening for utøvere i alle aldre, inkludert barn som er mellom 6 og 12 år samt ungdommer som er mellom 13 og 15 år. De tilbyr en gratis prøvetime slik at en har mulighet til å finne ut av hva det hele virkelig handler om, møte trenere og andre utøvere. Disse treningene vil pågå hver tirsdag og torsdag hvor det settes i gang kl.18.00 og vil pågå til og med 19.30. Barn og ungdom har også mulighet til å være med på konkurranser om de ønsker, men dette vil være helt opp til hver enkelt utøver.

This entry was posted on Friday, November 11th, 2016 at 3:03 pm and is filed under Kurs & Aktiviteter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.