Julen har kommet til Trondheim!

trondheim jul marked

Hvem elsker vel ikke julen? En tid hvor det er lov å hygge seg litt ekstra, selv iløpet av uken, på jobb, på skolen, i hverdagen og iløpet av helgen. Byen er lyst opp av hyggelige julelys og julepynt og her og der arrangeres det hyggelige arrangement for å virkelig få julestemningen på plass. Derfor tenkte vi å dele noe av det som vil pågå i Trondheim iløpet av desember måned, både før jul og i selve jule-uken.

Julen er for alle

Ofte kan mange mennesker føle at julen er spesielt rettet mot en viss gruppe mennesker og en vil dermed ende opp med å føle seg utenfor. Her i Trondheim er det mer enn nok av julestemning til absolutt alle og det første arrangementet vi vil fortelle litt om er minJUL Trondheim.

I år vil det være andre året på rad at minJUL vil arrangeres i Trondheim og vi ser allerede frem til det! minJUL er et arrangement som også arrangeres i andre byer rundt i Norge sånn som Oslo og Fredrikstad. Bakgrunnen til dette eventet er at julaften skal være noe som absolutt alle barn kan glede seg til og ikke kun de som lever i velstand. Julen har tross alt blitt til en høytid hvor barna er i fokus, men dette er også en høytid som kan være utrolig vanskelig og tung for noen. Dette gjelder både store og små familier, de med små barn og de med eldre barn som kanskje er i en vanskelig livssituasjon.

trondheim torg jul

minJUL håper derfor på å få gjøre en forskjell og hjelpe til ved å invitere barn og unge sammen med sine nærmeste til en hyggelige julaften. Da blir det servering av tradisjonell julemat, juletregang, utdeling av gaver og underholdning. Dette er et gratis arrangement som også er rusfritt hvor alle er velkommen.

Få en eventyrlig førjulstid

Julemarkeder har blitt til noe som vi forbinder med julen og tiden før jul, hvor en kan samles med venner, familie og bekjente. Ofte vil en finne både boder som selger ulike produkter og varer i tillegg til deilig mat og drikke og alt dette kan man finne på julemarkedet i Trondheim i år. Dette vil man finne på Torvet i desember og det vil være fylt med lokal mat, håndverk og selvfølgelig flotte grantrær.

trondheim julemarked

Dette markedet vil pågå i hele 10 dager, fra den 9. desember og helt frem til den 18. desember og vil bestå av hele 130 kulturelle arrangementer og over 80 utstillere. Det vil også være to hyggelige områder som heter GranBAR og Kafèlavvoen hvor det vil være underholdning gjennom fortellereventyr og båltrubadurer. På Torvscenen vil det være en rekke dyktige band og artister som vil spille for inntekt til Frelsesarmeen.

Det er alltid noe på gang i Trondheim

Vi klarte å finne frem en hel rekke andre events som pågår i Trondheim iløpet av desember måned. Dette inkluderer både utstillinger, markeder, kurs, konserter, foredrag og mye mer. Det finnes noe for enhver aldersgruppe, lommebok og interesse, for julen er tross alt noe for absolutt alle. Dersom du vil utforske enda litt mer om hva som er å finne der ute kan ta en titt her på trdevents.

This entry was posted on Friday, December 9th, 2016 at 8:00 am and is filed under Fritid Trondheim. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.